Lasagna Karczochowo-Szpinakowa
Need a danie główne Wegetariańskie? Karczoch-szpinak lasagne może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 450 kalorii, 19g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera mozzarella, szpinak, ziołowo-czosnkowy ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lasagna Karczochowo-Szpinakowa, Lasagne Ze Szpinakiem, oraz lasagne ze szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Spray 12-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z bulionem i rozmarynem.
Podgrzać do wrzenia. Wymieszać karczochy i szpinak; zmniejszyć ogień. Przykryć; dusić 5 minut. Wymieszać z sosem do makaronu.
Rozłóż 1/4 mieszanki karczochów w dolnej części naczynia do pieczenia; top z 3 makaronem.
Posypać 3/4 szklanki sera mozzarella. Powtórz warstwy dwa razy.
Posmarować pozostałą mieszaniną karczocha; posypać pozostałym serem mozzarella.
Przykryć i piec 40 minut. Odkryć i piec około 15 minut dłużej lub do makaronu są miękkie i lasagne jest bąbelkowy.
Odstawić na 10 do 15 minut przed cięciem.
Dekoruj gałązkami rozmarynu i klinami cytryny.