Lasagna Alfredo
Lasagnan Alfredo może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. 955 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ser mozzarella, sól i mielony pieprz, sos do makaronu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Alfredo Lasagne, Owoce Morza Lasagnan Alfredo, oraz Wegetariański Lasagnan Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić. Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
W średniej misce połącz kurczaka i jeden słoik sosu Alfredo, wymieszaj. W osobnej misce połącz ricottę i osuszony, ugotowany szpinak i wymieszaj.
W naczyniu do pieczenia 9 x 13 umieść jedną warstwę makaronu lasagne, krawędzie nakładające się.
Na warstwę makaronu wlać miksturę z kurczaka i sosu Alfredo i równomiernie rozprowadzić.
Posypać 1 szklankę rozdrobnionej mozzarelli na mieszaninie kurczaka. Top z kolejną warstwą makaronu.
Rozprowadzić mieszankę szpinaku równomiernie na makaronie.
1/2 pozostałego słoika sosu Alfredo zalać mieszanką szpinakową, rozprowadzić równomiernie.
Posypać kolejną filiżankę mozzarelli na sosie, położyć na ostatecznej warstwy makaronu i top z pozostałych 1/2 słoik sosu Alfredo, 2 szklanki mozzarelli, i sól i pieprz do smaku.
Piec 50 do 60 minut, aż top będzie brązowy i bąbelkowy.