Jagnięcina Biryani może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 783 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka cebuli-1, ząbki czosnku, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Lamb biryani, Lamb Biryani, oraz Lamb Biryani dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1/2 szklanki oleju. Gotować połowę krążków cebuli w czasie na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż głęboko rumiane, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść rumianą cebulę do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
2
Dodać jagnięcinę do zapiekanki w partiach, doprawić solą i pieprzem i dobrze brązowym ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
3
Przełożyć rumianą jagnięcinę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
4
Olej wyrzucić do zapiekanki i dodać 1 łyżkę świeżego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodaj garam masala, nasiona kminku i cynamonu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Nasiona Kminku
Cynamon
7
Powrót jagnięcinę i wszelkie zgromadzone soki do zapiekanki, dodać imbir, czosnek, kurkuma, cayenne i 1/4 łyżeczki szafranu i gotować, mieszając często, aż pachnące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
Szafran
Czosnek
Imbir
Jagnięcina
8
Dodać wywar z kurczaka i posiekaną kolendrę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie i sos jest aromatyczny, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Kolendra
SOS
Mięso
9
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać rodzynki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na 1 stronie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
11
Rodzynki przełożyć na talerz do ostygnięcia. W małym rondlu, doprowadzić mleko do gołej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Zdjąć patelnię z ognia i pokruszyć Pozostałe 1 łyżeczkę nitek szafranu do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Pozostawić strome do 2 godzin.
14
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Umieść migdały na blasze do pieczenia i piec przez około 8 protokół, lub do tosty. W dużym garnku z wrzącą wodą gotuj ryż przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Garnek
16
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
17
Jogurt wymieszać z jagnięciną i doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie ułożyć blanszowany ryż na jagnięcinie. Używając drewnianego uchwytu łyżki, zrób dziurę w środku ryżu, przesuwając uchwyt w okręgu, aby rozszerzyć otwór do około 1 cala. Łyżka mleka szafranowego nad ryżem w spokelike wzór. Przykryć zapiekankę i piec ryż przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szafran
Jogurt
Jagnięcina
Mleko
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Piekarnik
18
Wyjąć z piekarnika i niech Biryani stać, pokryte, na 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
19
Ułóż rumiane krążki cebuli, migdały, rodzynki, gałązki kolendry i jajka w osobnych miseczkach lub ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Migdały
Rodzynki
Cebula
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Podawać biryani z zapiekanki i podać akompaniamenty przy stole.
21
Rekomendacja piwa najlepszym wyborem dla złożonych smaków tego dania jest piwo, które odświeży podniebienie i szybko odeśle cię po więcej biryani. Zimorodek z Indii to doskonały, choć oczywisty wybór.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.