Kędzierzawa endywia, Prosciutto i Mozzarella na Bruschetcie
Curly Endive, Prosciutto i Mozzarellan na Bruschetta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 20g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.83 za porcję. Mieszanka pieprzu, prosciutto, zapakowany w wodę ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Curly Endive Mash, Zwiędłe Kręcone Endywia, oraz Sałatka Z Kręconej Endywii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ułóż kromki chleba na 2 ciężkich dużych blachach do pieczenia.
3 łyżki oleju posmarować kromkami chleba.
Piec, aż crostini są bladoniebieskie i chrupiące, o 15 protokół.
Zawiń 1 kędzierzawą endywię i 1 plasterek sera z 1 plasterkiem prosciutto, dzięki czemu szczyty rozciągają się o 1 cal na 1 długim boku prosciutto. Ułóż crostini na talerzu. Na wierzchu każdego crostini rolką prosciutto.
Skropić winegret i podawać.
Ocet, sok z cytryny, miód, sól i pieprz wymieszać w blenderze. Po uruchomieniu maszyny stopniowo mieszaj olej. Doprawić winegret do smaku, w razie potrzeby solą i pieprzem.