Kwaśna Śmietana Blueberry Coffee Cake
Kwaśna śmietana Blueberry Coffee Cake to Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Ten poranny posiłek ma 333 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jajka, jagody, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną Jagodową, Borówkowo-Śmietankowe Ciasto Kawowe, oraz Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną Jagodową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Połączyć 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól w misce. Ubij biały cukier i 1 szklankę masła z mikserem elektrycznym w innej misce, aż będzie lekki i puszysty; ubić jajka po jednym na raz, pozwalając każdemu jajku mieszać do mieszaniny masła przed dodaniem następnego. Wymieszać z kwaśną śmietaną i ekstraktem z wanilii.
Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż tylko mieszane; rozłożyć połowę ciasta do przygotowanego naczynia do pieczenia.
W misce wymieszaj brązowy cukier, 1 szklankę mąki, roztopione masło i cynamon, aż mieszanina będzie przypominać grubą kruszonkę.
W naczyniu do pieczenia posypać połowę kruszy i połowę jagód na cieście.
Rozłóż pozostałą połowę ciasta na jagody i wierzch Pozostałe kruszonki, jagody i orzechy pekan.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 45 do 50 minut.