Kuskus z gulaszem jagnięcym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 543 kalorie, 27g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz płatki róży, marchew, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokański gulasz jagnięcy z kuskusem, SOUPER CHUDY SMAK TUNEZJI: JARMUŻ, BOĆWINA I GULASZ Z CIECIERZYCY Z JAGNIĘCINĄ ... NAD OCH-TAK-SPRYTNYM KUSKUSEM, oraz Jagnięcina i kuskus na jednej patelni.
Instrukcje
1
Pat lamb dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
2
Rozgrzać olej w 7-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy jagnięcina w 3 partiach, przeniesienie do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Garnek
3
Dodać cebulę do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół. Wymieszać jagnięcinę z sokami, które nagromadziły się w misce, pomidory, sok pomidorowy, sól, czarny pieprz, chile, zioła, i szafran i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Sok Pomidorowy
Pomidor
Szafran
Cebula
Papryka Chili
Zioła
Jagnięcina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Garnek
4
Wymieszać z marchewką, rzepa, papryka, i dynia i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 protokół. Wymieszać z cukinią i ciecierzycą i dusić, przykryte, aż cukinia będzie miękka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Ciecierzyca
Cukinia
Marchew
Dynia
Rzepa
1
Wlać 1 szklankę bulionu z garnka do małego ciężkiego rondla i dodać pastę pomidorową, ubijając do gładkości. Dusić, mieszając, aż gruby, o 10 protokół, następnie mieszać w paprykę, płatki róży, i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
Garnek
1
Doprowadzić wodę do wrzenia z masłem i solą w 4-quart ciężki rondel. Wmieszać kuskus, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Masło
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odstawić 5 minut, a następnie puch widelcem. Usypać kuskus na półmisku i ułożyć gulaszem, łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
3
Podawać bulion i sos pomidorowy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Bulion
4
* Dostępne w sprzedaży wysyłkowej od Kalustyan ' s (21