Kuskus z gulaszem jagnięcym

Kuskus z gulaszem jagnięcym
Kuskus z gulaszem jagnięcym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 543 kalorie, 27g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz płatki róży, marchew, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokański gulasz jagnięcy z kuskusem, SOUPER CHUDY SMAK TUNEZJI: JARMUŻ, BOĆWINA I GULASZ Z CIECIERZYCY Z JAGNIĘCINĄ ... NAD OCH-TAK-SPRYTNYM KUSKUSEM, oraz Jagnięcina i kuskus na jednej patelni.

Instrukcje

1
Pat lamb dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
2
Rozgrzać olej w 7-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy jagnięcina w 3 partiach, przeniesienie do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
3
Dodać cebulę do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół. Wymieszać jagnięcinę z sokami, które nagromadziły się w misce, pomidory, sok pomidorowy, sól, czarny pieprz, chile, zioła, i szafran i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok PomidorowySok Pomidorowy
PomidorPomidor
SzafranSzafran
CebulaCebula
Papryka ChiliPapryka Chili
ZiołaZioła
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
4
Wymieszać z marchewką, rzepa, papryka, i dynia i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 protokół. Wymieszać z cukinią i ciecierzycą i dusić, przykryte, aż cukinia będzie miękka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CiecierzycaCiecierzyca
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
DyniaDynia
RzepaRzepa
1
Wlać 1 szklankę bulionu z garnka do małego ciężkiego rondla i dodać pastę pomidorową, ubijając do gładkości. Dusić, mieszając, aż gruby, o 10 protokół, następnie mieszać w paprykę, płatki róży, i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
1
Doprowadzić wodę do wrzenia z masłem i solą w 4-quart ciężki rondel. Wmieszać kuskus, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odstawić 5 minut, a następnie puch widelcem. Usypać kuskus na półmisku i ułożyć gulaszem, łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Podawać bulion i sos pomidorowy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
BulionBulion
4
* Dostępne w sprzedaży wysyłkowej od Kalustyan ' s (21
5
685-3451.

Składniki

1liść laurowy (nie Kalifornialiść laurowy (nie Kalifornia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dynia lub dynia dyniowa, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1/2-calowe kostkidynia lub dynia dyniowa, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1/2-calowe kostki5391 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciecierzyca (ok. 2 szklanki), opłukana, osuszona, a Skórki ześlizgnęły sięciecierzyca (ok. 2 szklanki), opłukana, osuszona, a Skórki ześlizgnęły się4marchew w plasterkach o grubości 1/2 calamarchew w plasterkach o grubości 1/2 cala1Batoniki toffi Heathcayenne, czyli do smakucayenne, czyli do smaku1świeże habanero lub Cayenne chile, drobno posiekane, w tym nasionaświeże habanero lub Cayenne chile, drobno posiekane, w tym nasiona1Batoniki toffi Heathrozmaryn suszonyrozmaryn suszony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Baranek bez kości, przycięte i pokrojone w 1 1/2-calowe kostkiBaranek bez kości, przycięte i pokrojone w 1 1/2-calowe kostki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina3largescebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pudełka kuskus do szybkiego gotowania (3 1/2 szklanki)pudełka kuskus do szybkiego gotowania (3 1/2 szklanki)3czerwona lub zielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 calaczerwona lub zielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 cala12 łyżeczki czosnku w proszkupokruszone suszone płatki róży (bez pestycydów; opcjonalnie)pokruszone suszone płatki róży (bez pestycydów; opcjonalnie)1szczyptaSzczypta nitek szafranowychSzczypta nitek szafranowych1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok pomidorowy w puszkachsok pomidorowy w puszkach23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2kilogramyduże pomidory, obrane, ćwiartowane i wysiewaneduże pomidory, obrane, ćwiartowane i wysiewane4rzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1/2 calarzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1/2 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 46801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukinia, połówki wzdłużnie i pokrojone w poprzek 1 1/2 cala grubościcukinia, połówki wzdłużnie i pokrojone w poprzek 1 1/2 cala grubości
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia69
Magazyn