Kury po korniszońsku z czosnkiem i rozmarynem

Kury polne z czosnkiem i rozmarynem wymagają ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 1047 kalorii, 79g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.98 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rosołu z kurczaka, rozmaryn, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Kury po korniszońsku z czosnkiem i rozmarynem, Garlic & Rosemary Cornish Game Hens, oraz Kury polne z Prosciutto i rozmarynem z białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Kury Rub z 1 łyżką oliwy z oliwek. Kury lekko doprawiamy solą i pieprzem.
Umieść 1 klin cytryny i 1 gałązkę rozmarynu w jamie każdej kury. Ułożyć na dużej, ciężkiej patelni i ułożyć ząbki czosnku wokół kur. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). W misce wymieszać wino, bulion z kurczaka i pozostałe 2 łyżki oleju; zalać kury. Kontynuuj pieczenie około 25 minut dłużej, lub aż kury będą złociste i soki biegną jasne. Podlewać sokami z patelni co 10 minut.
Przenieść kury na talerz, wlewając wszelkie soki jamowe do patelni. Kury namiotowe z folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Przenieść soki z patelni i ząbki czosnku do średniego rondla i gotować, aż płyny zmniejszą się do konsystencji sosu, około 6 minut.
Kury kroimy na pół wzdłuż i układamy na talerzach. Łyżka sosu i czosnku wokół kur.
Udekorować gałązkami rozmarynu i podawać.