Kury Kornwalijskie Z Sosem Portowo-Wiśniowym

Kury Kornwalijskie Z Sosem Portowo-Wiśniowym
Kury kornwalijskie z sosem portowo-wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 750 kalorii, 59G białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone kury kornwalijskie z glazurą wiśniowo-portową, Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z sosem Cumberland dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Usuń podroby i szyje z kur. Spłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
4
Połączyć paprykę, 3 składniki (przez pieprz) i 1/4 łyżeczki posiekanego tymianku; natrzeć na kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
5
Połówki kury, boki piersi do góry, umieścić w płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; umieścić gałązkę tymianku w jamie każdego ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Włóż termometr do mięsistej części uda, unikając kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Piec u kur w temperaturze 400 przez 35 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Kury przenieść na talerz; przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
10
Wlać krople z patelni brojlerów do worka; odstawić 10 minut, aż tłuszcz wzrośnie do góry. Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
11
Kapiele odcedzić do małej miski; wyrzucić tłuszcz. Odstaw kroplówki na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Połącz bulion, port, 1/4 łyżeczki posiekanego tymianku, skrobia kukurydziana, wiśnie, zastrzeżone krople i wszelkie soki zgromadzone na talerzu; dodaj do patelni i gotuj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Kury podawać z sosem; w razie potrzeby udekorować dodatkowymi gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn