Kury kornwalijskie z granatem i cytryną

Kury kornwalijskie z granatem i cytryną
Kury kornwalijskie z granatem i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1534 kalorii, 102g białka, oraz 114g tłuszczu na porcję. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe szkliwione z granatu, Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa, oraz Kury po korniszońsku z melasą z granatu.

Instrukcje

1
Połączyć olej, Skórka z cytryny i 1/2 łyżeczka proszku chile w małej misce. Umieść 2 kury Cornish w każdej z 2 dużych plastikowych torebek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj połowę marynaty do każdej torby, uszczelnij torby i natrzyj marynatę na kury. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty przez 3 do 4 minut, lub aż orzeszki piniowe są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Podnieść temperaturę piekarnika do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjąć kury z worków, zeskrobując nadmiar marynaty; zalać marynatą do miski. Kury doprawiamy do środka i na zewnątrz solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Podgrzać 1 łyżkę marynaty na ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać 2 kury i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół z każdej strony.
9
Przenieś kury na dużą patelnię do pieczenia, pierś do góry. Powtórz z 1 więcej łyżka marynaty i pozostałych kur; odstawić patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
10
Piecz kury przez około 50 minut lub do momentu, gdy soki będą jasne, gdy uda zostaną Przekłute nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
11
Przenieś kury na talerz i pozostaw na 15 minut.
12
Wlać soki z patelni do miski i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni i ustawić go na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodać cebulę, czosnek i imbir i gotować tylko do zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
15
Dodaj nasiona granatu, sok z cytryny, orzeszki piniowe, kminek, kolendra, cayenne i pozostałe 1/2 łyżeczka proszku chile. Gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż ciecz jest prawie odparowany, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
16
Dodać bulion z kurczaka i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
17
Dodaj soki z patelni reserved.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Kury przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn