Kury kornwalijskie z granatem i cytryną

Kury kornwalijskie z granatem i cytryną
Kury kornwalijskie z granatem i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1534 kalorii, 102g białka, oraz 114g tłuszczu na porcję. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe szkliwione z granatu, Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa, oraz Kury po korniszońsku z melasą z granatu.

Instrukcje

1
Połączyć olej, Skórka z cytryny i 1/2 łyżeczka proszku chile w małej misce. Umieść 2 kury Cornish w każdej z 2 dużych plastikowych torebek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj połowę marynaty do każdej torby, uszczelnij torby i natrzyj marynatę na kury. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty przez 3 do 4 minut, lub aż orzeszki piniowe są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Podnieść temperaturę piekarnika do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjąć kury z worków, zeskrobując nadmiar marynaty; zalać marynatą do miski. Kury doprawiamy do środka i na zewnątrz solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podgrzać 1 łyżkę marynaty na ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać 2 kury i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół z każdej strony.
9
Przenieś kury na dużą patelnię do pieczenia, pierś do góry. Powtórz z 1 więcej łyżka marynaty i pozostałych kur; odstawić patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
10
Piecz kury przez około 50 minut lub do momentu, gdy soki będą jasne, gdy uda zostaną Przekłute nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Przenieś kury na talerz i pozostaw na 15 minut.
12
Wlać soki z patelni do miski i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni i ustawić go na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodać cebulę, czosnek i imbir i gotować tylko do zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
15
Dodaj nasiona granatu, sok z cytryny, orzeszki piniowe, kminek, kolendra, cayenne i pozostałe 1/2 łyżeczka proszku chile. Gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż ciecz jest prawie odparowany, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
16
Dodać bulion z kurczaka i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
17
Dodaj soki z patelni reserved.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Kury przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn