Kury kornwalijskie z granatem i cytryną
Kury kornwalijskie z granatem i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1534 kalorii, 102g białka, oraz 114g tłuszczu na porcję. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe szkliwione z granatu, Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa, oraz Kury po korniszońsku z melasą z granatu.
Instrukcje
Połączyć olej, Skórka z cytryny i 1/2 łyżeczka proszku chile w małej misce. Umieść 2 kury Cornish w każdej z 2 dużych plastikowych torebek.
Dodaj połowę marynaty do każdej torby, uszczelnij torby i natrzyj marynatę na kury. Przechowywać w lodówce przez noc.
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty przez 3 do 4 minut, lub aż orzeszki piniowe są lekko rumiane.
Podnieść temperaturę piekarnika do 37
Wyjąć kury z worków, zeskrobując nadmiar marynaty; zalać marynatą do miski. Kury doprawiamy do środka i na zewnątrz solą i czarnym pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę marynaty na ciężkiej patelni.
Dodać 2 kury i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół z każdej strony.
Przenieś kury na dużą patelnię do pieczenia, pierś do góry. Powtórz z 1 więcej łyżka marynaty i pozostałych kur; odstawić patelnię na bok.
Piecz kury przez około 50 minut lub do momentu, gdy soki będą jasne, gdy uda zostaną Przekłute nożem.
Przenieś kury na talerz i pozostaw na 15 minut.
Wlać soki z patelni do miski i odcedzić tłuszcz.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni i ustawić go na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek i imbir i gotować tylko do zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj nasiona granatu, sok z cytryny, orzeszki piniowe, kminek, kolendra, cayenne i pozostałe 1/2 łyżeczka proszku chile. Gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż ciecz jest prawie odparowany, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki, o 12 protokół.
Dodaj soki z patelni reserved.
Kury przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.