Kurczak ziołowy z sosem musztardowym
Kurczak z ziołami i sosem musztardowym to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 340 kalorii , 30 g białka i 8 g tłuszczu . Za 2,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, estragon, płatki kukurydziane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest solidne. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Łosoś na desce cedrowej z sosem musztardowo-koperkowym , Wołowina peklowana i kapusta z sosem musztardowo-śmietankowym i Kielbasa z brukselką w sosie musztardowo-śmietankowym .
Instrukcje
W płytkiej misce lub dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia wymieszaj pierwsze sześć składników. Zanurz kurczaka w maślance, a następnie obtocz w mieszance kruszonki.
Ułożyć w jednej warstwie w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny. Tymczasem, w celu przygotowania sosu, zagotuj bulion i mąkę kukurydzianą w małym rondelku. Dodaj musztardę; gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Dodaj śmietanę; podgrzewaj, cały czas mieszając (nie doprowadzaj do wrzenia).