Kurczak z szalotką
Kurczak z szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 455 kalorii, 37g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, sok z cytryny, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak w czosnku i szalotki, Kurczak w czosnku i Szalotce, oraz Kurczak Duszony Z Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Piersi kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie posypać solą i pieprzem. W 12-calowej patelni żeliwnej rozgrzej olej na średnim ogniu przez 2 minuty, aż zacznie palić.
Umieść piersi z kurczaka, strona skóry w dół, na patelni i gotować przez 4 do 5 protokół bez ruchu, aż złoty kolor.
Za pomocą szczypiec, włączyć piersi kurczaka skórą do góry, umieścić patelnię w piekarniku, i smażyć przez 12 do 15 minut, aż kurczak jest gotowane przez.
Tymczasem w średniej patelni saute połączyć białe wino, sok z cytryny i szalotkę i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut, aż na patelni pozostaną tylko 2 łyżki płynu. Jeśli zmniejszy się zbytnio, dodaj dodatkowy plusk białego wina lub wody.
Dodać śmietanę, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do całkowitego wrzenia.
Zdjąć z ognia, dodać pokrojone w kostkę masło i obracać patelnię, aż masło zostanie włączone. Nie podgrzewaj, bo SOS "pęknie"!
Posypać solą i podawać kurczaka na gorąco z sosem łyżką na nim.