Kurczak z sosem imbirowym to danie główne dla 4 osób. Za 1,83 dolara za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 34 g tłuszczu i łącznie 505 kalorii . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jeśli masz pod ręką migdały, strąki grochu, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 75% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grillowany kurczak z sosem sezamowo-imbirowym , Udka z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym i Udka z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym .
Instrukcje
1
Na dużej patelni lub woku smaż kurczaka w 1 łyżce oleju na średnim ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Wyjmij kurczaka i odłóż na bok. Na pozostałym oleju smaż brokuły, marchewkę, grzyby, strąk grochu i cebulę przez 8-10 minut lub do miękkości. Wróć kurczaka na patelnię.