Kurczak Z Piekarnika Cacciatore
Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 55 i kosztuje 16 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać karczochy serca, parmezan, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kurczak duszony w piekarniku Cacciatore z rozmarynem, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużym płytkim naczyniu do pieczenia; odstawić.
Wymieszać 1/4 szklanki sera i wymieszać w oddzielnym płytkim naczyniu.
Dodać kurczaka; włączyć równomiernie płaszcz po obu stronach każdego kawałka.
Umieścić na mieszaninie cukinii.
Piec 45 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F). Tymczasem gotuj makaron zgodnie z zaleceniami.
Podawać posypane kurczakiem, mieszaniną cukinii i pozostałym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto