Kurczak z pieczoną czerwoną papryką
Kurczak z pieczoną czerwoną papryką to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Jeśli masz ser mozzarella, połówki piersi kurczaka, sos sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sałatkowy można śledzić to danie główne z Jedna Miska Ciasta Czekoladowego jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić piersi kurczaka w plastikowej torbie na suwak 1-galon; wlać włoski opatrunek. Wycisnąć powietrze z worka i uszczelnić. Przechowywać w lodówce 4 do 6 godzin marynować.
Wlać sos do dużej patelni na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Ułóż kawałki kurczaka w dressingu i gotuj, aż sos zmniejszy się, a kurczak będzie lekko rumiany, około 10 minut na stronę.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową; umieścić piersi kurczaka na wyłożonej folią blasze.
Na każdą pierś kurczaka nałożyć obfite warstwy pieczonej czerwonej papryki; na wierzch położyć plasterek sera. Dusić kurczaka, aż ser jest rumiane i bulgotanie, 1 do 2 protokół.