Kurczak w sosie żurawinowo-miodowo-musztardowym
Kurczak z sosem żurawinowo-miodowo-musztardowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 998 kalorii, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, olej roślinny, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miód musztarda Precel Crusted Sałatka z kurczaka z pikantnym sosem miodowo-musztardowym, Kurczak i jabłka w sosie miodowo-musztardowym, oraz Kurczak i jabłka w sosie miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick, masło rozgrzać na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka na patelni; doprawić solą. Gotować 5 do 7 minut, obracając w połowie czasu gotowania, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
W miarce, wymieszać bulion z kurczaka i skrobi kukurydzianej; wymieszać na patelni. Wymieszać z musztardą miodową i suszoną żurawiną. Gotować około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać w zielonej cebuli; gotować o 1 minutę dłużej lub tylko do cebuli są miękkie.
Zdjąć z ognia, wymieszać z jogurtem.