Kurczak w sosie z octu Sherry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z sosem z octu Sherry. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę do ubijania, połówki piersi kurczaka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stelaż wieprzowy z sosem BBQ z octu Sherry, Przyprawa hiszpańska przetarta żeberkami z sosem z octu Sherry, oraz Kurczak ze świeżymi ziołami i octem winnym po Sherry.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać masło i olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 1 minutę. Wymieszać bulion z kurczaka i ocet, i gotować 2 protokół.
Dodać śmietanę do ubijania; gotować 1 minutę.
SOS podawać z kurczakiem.
Posypać natką pietruszki.