Kurczak w sosie z koziego sera
Kurczak w sosie z koziego sera to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 39g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście tymianku, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z orzechami pekan w sosie z koziego sera żurawinowego, Kurczak z kozim serem-sos ziołowy, oraz Rolada z kurczaka / słodkich ziemniaków z sosem z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj wino do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 1 łyżki stołowej (około 1 minuty).
Dodać bulion i gałązki tymianku; gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązki tymianku.
Dodać ser do patelni; wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka.
SOS podawać na kurczaku; posypać liśćmi tymianku.
Uwaga na wino: podczas gdy miłośnik wina może zapytać, które wino pasuje najlepiej do kurczaka, w tym daniu jest to sos z koziego sera, bardziej niż piersi z kurczaka, który zasługuje na większość uwagi parowania. Kozi ser jest idealnym partnerem dla sauvignon blanc. Zarówno kozi ser, jak i sauvignon blanc mają czyste, świeże, pikantne, ziemiste smaki, więc jedzenie i wino odzwierciedlają się nawzajem. Sauvignon blanc uwielbiam za smak: blaszany dach Sauvignon Blanc z północnego wybrzeża Kalifornii -- o $ - Karen MacNeil