Kurczak w pomidorowym kremie ziołowym
Kurczak w pomidorowym kremie ziołowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 28g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, ciężką śmietanę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Kurczak z ziołami w sosie pomidorowym, kurczak w sosie pomidorowo-ziołowym, oraz Pikantny Pomidorowy Zioło Chrupiący Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól, pieprz czarny i pieprz cayenne ubić razem w płytkiej misce. Delikatnie wciśnij kawałki kurczaka w mieszaninę mąki, aby pokryć i strząsnąć nadmiar mąki.
Masło rozgrzać na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać kurczaka i szalotka w roztopionym maśle, aż szalotka zmięknie i kurczak jest gotowane przez, 5 do 10 protokół.
Wlać białe wino do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką.
Pomidory wymieszać z sokiem z cytryny do mieszanki kurczaka; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, wlać śmietanę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aby zmniejszyć płyn do grubszej konsystencji, 5 do 10 minut więcej.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z estragonem.