Kurczak tikka z ogórkiem Raita
Przepis Kurczak Tikka z ogórkiem Raitan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 506 kalorii, 38g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz raitę ogórkową, kurkumę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Tikka Z Ogórkiem Raita, ogórek raita, jak zrobić ogórek Raita / raita s, oraz Kurczak Tandoori Z Ogórkiem Raita.
Instrukcje
Namocz sześć 12-calowych bambusowych szaszłyków w ciepłej wodzie przez 30 minut. Nawlecz kurczaka na szaszłyki i ustaw w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia.
Na desce do krojenia użyj boku dużego noża, aby zmiażdżyć czosnek, imbir i sól na pastę. W misce wymieszać pastę z jogurtem, olejem musztardowym, sokiem z cytryny, kminkiem, buławą, gałką muszkatołową, kardamonem, kurkumą, cayenne i czarnym pieprzem.
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.
Rozpal grilla. Lekko nasmarować ruszt. Grillować kurczaka na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, lub do czasu, aż zostanie ugotowany i złocisty.
Podawać z klinami cytrynowymi, czerwoną cebulą, kolendrą i Raitą ogórkową.