Kurczak tikka z ogórkiem Raita

Kurczak tikka z ogórkiem Raita
Przepis Kurczak Tikka z ogórkiem Raitan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 506 kalorii, 38g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz raitę ogórkową, kurkumę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Tikka Z Ogórkiem Raita, ogórek raita, jak zrobić ogórek Raita / raita s, oraz Kurczak Tandoori Z Ogórkiem Raita.

Instrukcje

1
Namocz sześć 12-calowych bambusowych szaszłyków w ciepłej wodzie przez 30 minut. Nawlecz kurczaka na szaszłyki i ustaw w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Na desce do krojenia użyj boku dużego noża, aby zmiażdżyć czosnek, imbir i sól na pastę. W misce wymieszać pastę z jogurtem, olejem musztardowym, sokiem z cytryny, kminkiem, buławą, gałką muszkatołową, kardamonem, kurkumą, cayenne i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Olej GorczycowyOlej Gorczycowy
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Rozpal grilla. Lekko nasmarować ruszt. Grillować kurczaka na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, lub do czasu, aż zostanie ugotowany i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać z klinami cytrynowymi, czerwoną cebulą, kolendrą i Raitą ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
RaitaRaita

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Hofer Gruner Veltliner (1 litr) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Z gęstych gleb lessowych w austriackim Weinviertel, butelkowanych pod wygodnym kapslem (nie potrzeba żadnych fantazyjnych narzędzi) i wystarczającej objętości dla 2 osób.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn