Kurczak Smażony Ryż
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego ryżu z kurczakiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 311 kalorii, 25g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać białka jaj, ryż, ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Smażony Ryż, Kurczak Smażony Ryż, oraz Kurczak Smażony Ryż.
Instrukcje
W małej misce, połączyć białka, jajko i 1/4 łyżeczki soli. W dużej patelni nonstick lub wok pokryty sprayem do gotowania, gotować mieszaninę jaj na średnim ogniu. Gdy jajka ustawione, podnieś krawędzie, pozwalając niegotowanej porcji płynąć pod spodem. Gdy jaja są ustawione, wyjąć i pokroić w 1-in. pieces; keep warm.
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości.
Dodać warzywa; przykryć i gotować na średnim ogniu przez 3-4 minuty lub do momentu zamrożenia. Wymieszać z kurczakiem, sosem sojowym i pozostałą solą; gotować przez 1 minutę.
Dodać ryż; smażyć przez 4-5 minut lub do ogrzania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Na nosie biała brzoskwinia, gruszka, migdały i mokry kamień. Podniebienie napędza żywa kwasowość i mineralna świeżość z długim, utrzymującym się posmakiem.