Kurczak Pomidorowy Suszony Na Słońcu
Suszony na słońcu kurczak pomidorowy to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 214 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu winegret z pomidorów słonecznych, liści bazylii, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową; odcedzić na ręcznikach papierowych. Wyrzucić kapiele z patelni.
Dodać kurczaka na patelni; gotować na średnim ogniu 2 min. z każdej strony lub aż zbrązowieje po obu stronach.
SOS polać kurczakiem; posypać bazylią. Gotować na małym ogniu 4 do 5 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (165F).
Przenieś kurczaka na półmisek, rezerwując mieszankę opatrunkową na patelni; przykryj kurczaka, aby się ogrzał.
Dodaj pomidory na patelni; wymieszać. Gotować na średnim ogniu 3 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z boczkiem; łyżką kurczaka. Top z serem.