Kurczak pod cegłą ze świeżymi ziołami i sosem czosnkowym

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak pod cegłą ze świeżymi ziołami i sosem czosnkowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, gałązki pietruszki, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to 30 minut czosnek-pietruszka kurczak-pod-cegłą, Grillowany kurczak pod cegłą z cytryną, czosnkiem i rozmarynem, oraz Kurczak w sosie czosnkowo-ziołowym.
Instrukcje
8 ząbków czosnku ugotować we wrzącej wodzie przez 2 minuty.
Umieścić w procesorze i schłodzić.
Dodać pozostałe 4 ząbki czosnku i 6 kolejnych składników. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj olej, mieszając, aż utworzy się gęsty sos. Doprawić solą. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu.
Przenieść do miski; przykryć i schłodzić.
Umieść kurczaka w dużej plastikowej torebce.
Dodać 1/2 szklanki sosu i włączyć do płaszcza równomiernie. Schłodzić co najmniej 1/2 godziny i do 4 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Spray grill rack z nonstick spray i przygotować grill (średnio-wysokie ciepło).
Umieść kurczaka, skórkę do dołu, na grillu. Każdy kawałek przykryć 1 cegłą owiniętą folią. Grilluj, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, około 5 minut.
Usuń Cegły. Turn chicken over; grill aż gotowane przez, o 5 protokół. Ułóż kurczaka na półmisku. Łyżka sosu.
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.