Kurczak pod cegłą
Kurczak pod cegłą to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kurczaka, sól koszerna, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Kurczak Pod Cegłą, Kurczak pod cegłą, oraz Kurczak Ceglany.
Instrukcje
Przygotować grill na wysokie, pośrednie ciepło (w przypadku grilla węglowego, węgle bankowe po 1 stronie grilla; w przypadku grilla gazowego pozostawić 1 lub 2 palniki wyłączone).
Umieść kurczaka na powierzchni roboczej, skórą do góry. Za pomocą dłoni, naciśnij mocno na mostek do spłaszczenia piersi.
Kurczaka natrzeć olejem, doprawić solą i pieprzem. Skrzydła podwinięte lekko pod pierś.
Umieść kurczaka, skórkę od strony dołu, na pośrednim ogniu, Ustaw cegły na górze i grilluj, przykryte, aż skóra będzie złota i chrupiąca, 25-30 minut. Używając szczypiec, Usuń Cegły; obróć kurczaka, skórkę do góry. Wymień cegły i kontynuuj grillowanie, aż kurczak zostanie ugotowany i natychmiastowy termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 74°, 25-30 minut dłużej.
Używając nożyc kuchennych, pokrój kurczaka po obu stronach kręgosłupa, aby go usunąć. Odwróć kurczaka. Naciśnij mostek, aż usłyszysz pęknięcie. Za bardzo tchórzliwy? Poproś rzeźnika, żeby zrobił to za ciebie.