Kurczak po toskańsku
Kurczak po toskańsku to przepis bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 z 4 porcjami. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 33 g tłuszczu i łącznie 582 kalorie . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 4 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Mieszanka kurczaka brojlerów/smażonego, duszonych pomidorów, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 69% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Sałatka z chleba po toskańsku , Sałatka z pomidorów i chleba po toskańsku orazZupa z białej fasoli z oliwą z oliwek i rozmarynem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W 5-kw. powolnej kuchence, połącz pierwsze osiem składników. Wymieszać z 1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej.
Połóż kurczaka na wierzchu.
Posyp solą, pieprzem i pozostałą przyprawą włoską. Na wierzch połóż oliwki.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie miękki. Przed podaniem wyrzuć gałązki rozmarynu.