Kurczak pieczony w sosie Dijon
Pieczony kurczak z sosem Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 46g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz części kurczaka, szalotki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony łosoś z sosem Dijon-koperkowym, Cały pieczony kalafior z kremowym sosem Dijon, oraz Szparagi pieczone w sosie Dijon-cytryna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Kurczaka osuszyć i posypać 1 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Praca w 2 partiach, brązowy kurczak, najpierw strona skóry w dół i obracanie raz, około 5 minut na partię.
Powrót wszystkich kurczaka, strona skóry do góry, na patelnię i piec w piekarniku, aż tylko gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Przenieść kurczaka na półmisku, następnie dodać szalotki, Wino, i bulion do patelni soki na patelni i gotować, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę, 2 do 3 protokół.
Dodać śmietanę i gotować, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
SOS przecedzić przez sito do miski.
Dodać musztardę, szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
Podawać kurczaka z sosem.