Kurczak Pieczony Dijon Z Ryżem I Brokułami
Kurczak Zapiekany Dijon z Ryżem i Brokułami to danie główne dla 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 461 kalorii, 33 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 2,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ten przepis przypadł do gustu 8 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu sojowego, różyczek brokułów, płatków papryki i udek z kurczaka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczony kurczak z brokułami i ryżem, Pieczony kurczak z brokułami i ryżem i Pieczony łosoś cytrynowy ze spiralnymi brokułami i sosem Dijon.
Instrukcje
Poprzedniego wieczoru: Rozwiń uda, spłaszcz je i zgnieć razem na dużej, płytkiej patelni nadającej się do piekarnika.
Połącz w małej misce następujące składniki w następującej kolejności: przyprawy, miód, musztarda Dijon, sos sojowy i ostry sos chili. Zamieszać.
Wylać równomiernie na kurczaka. Obracaj kurczaka widelcem, aż każdy kawałek będzie dobrze pokryty. Zakończ, upewniając się, że szorstka strona uda jest skierowana w dół. Przykryj plastikową folią i wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz ryż i wodę w większym naczyniu nadającym się do pieczenia w piekarniku. Zamieszać. Przykryj i włóż do nagrzanego piekarnika.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, obok ryżu. Ustaw timer na 50 minut. Mniej więcej w połowie czasu gotowania kurczaka lubię go ponownie odwrócić. Gdy timer zadzwoni i zacznie się kurczak, wyłącz ogień, ale pozostaw go w piekarniku.
Brokuły przepłucz na durszlaku.
Umieścić w garnku lub naczyniu żaroodpornym z pokrywką, które można używać w kuchence mikrofalowej. Przykryj, a następnie wstaw do kuchenki mikrofalowej na maksymalną moc przez 5 minut. Gdy zadzwoni minutnik, dodaj mieszankę przypraw do brokułów.