Kurczak Parmigiana może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 1164 kalorie , 70 g białka i 52 g tłuszczu każda. Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 65% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 111 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką piersi z kurczaka, liście pietruszki, papryczkę chili cubano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Melanzane alla Parmigiana - parmigiana z bakłażanem , Melanzane alla Parmigiana - parmigiana z bakłażanem i Melanzane alla Parmigiana - parmigiana z bakłażanem .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Lub Czysta Oliwa Z Oliwek
3
Kurczaka doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Obtocz każdą pierś w mące i strzep jej nadmiar, następnie zanurz w jajku i poczekaj, aż nadmiar ocieknie, a następnie obtocz z obu stron w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sok Z Cytryny Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Różne Krakersy Lub Chipsy Pita
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
4
Rozdziel olej pomiędzy 2 duże patelnie i podgrzej na dużym ogniu, aż zacznie prawie dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
5
Dodaj 2 piersi z kurczaka do każdej patelni i smaż z obu stron na złoty kolor, około 2 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® Capicola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przełóż na blachę do pieczenia i posmaruj każdą pierś odrobiną sosu pomidorowego, kilkoma plasterkami mozzarelli, solą i pieprzem oraz łyżką parmezanu.
Dodać przecier pomidorowy wraz z sokiem, rozdrobnione pomidory, koncentrat pomidorowy, 1 szklankę wody, liść laurowy, natkę pietruszki, pieprz kubański i doprowadzić do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zmniejsz ogień i gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kurczaka z parmezanem można łączyć z Chianti, Montepulciano i winem Barbera. Kiedy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnio treściwym czerwonym winem. Jako że jest to danie włosko-amerykańskie, my sięgnęliśmy po włoskie wina. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.