Kurczak Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj parmezanu z kurczaka. Za $2.65 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 45g białka, 33g tłuszczu i w sumie 744 kalorii. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka sosu pomidorowego, spaghetti, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu, Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu, oraz Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu.
Instrukcje
Funt kurczaka do 1/4 cala. grubość; płaszcz z jogurtem i bułką tartą. Na dużej patelni zrumienić kurczaka z obu stron w 2 łyżkach oleju, aż soki będą klarowne.
Gotuj spaghetti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na patelni podsmaż cebulę, czosnek, bazylię, oregano i pietruszkę na pozostałym oleju, aż cebula będzie miękka. dodaj sos pomidorowy i wodę; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Odcedź spaghetti; dodaj na patelnię i wrzuć do płaszcza. Na wierzch z kurczakiem; posypać serami. Przykryj i odstaw na 5 minut lub do stopienia sera.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera
Parmezan z kurczaka naprawdę dobrze komponuje się z winem Chianti, Montepulciano i Barbera. Gdy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnim czerwonym winem. Ponieważ jest to danie włosko-Amerykańskie, wybraliśmy włoskie wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Luiano Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Luiano Chianti Classico Riserva]()
Luiano Chianti Classico Riserva
Bogate, strukturalne wino o złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych wiśni i fiołków, a następnie nutami skóry i białego pieprzu. Fermentowane w stali nierdzewnej wino spoczywa przez 10 miesięcy, zanim zostanie przeniesione do beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, gdzie leżakuje przez 12 miesięcy.