Kurczak Neely's Jerk
Neely's Jerk Chicken to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 264 kalorie . Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,54 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo smakowało to środkowoamerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . 22 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sos sojowy, chili habanero, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Skrzydełka Jerk Game Day , Jamajskie Jerk Rub And Seasoning i Jerk Grillowane Kotlety Wieprzowe .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wszystkie składniki marynaty zmiksuj w robocie kuchennym na gładką masę.
Umieść kurczaka w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 13 na 9 cali i dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalać kurczaka marynatą i wymieszać. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Jeśli masz czas, najlepiej pozwolić kurczakowi marynować się przez noc.
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Lekko naoliwij ruszt, aby kurczak i marynata nie sklejały się.
Wyjmij kurczaka z marynaty, pozwalając, aby nadmiar spłynął i ułóż go na grillu. Przykryj grill i grilluj, aż kurczak będzie w pełni ugotowany, a marynata z szarpnięcia poczerniała i miejscami karmelizowała, około 5 minut z każdej strony.
Przełóż kurczaka na półmisek i podawaj.