Kurczak marynowany imbirem z cebulą i papryką
Kurczak marynowany imbirem z cebulą i papryką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, imbir, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tofu marynowane w cytrusach z cebulą i papryką, Grillowana Kiełbasa z marynowanymi krewetkami, papryką i cebulą, oraz Escarole-Sałatka z rukoli z pieczoną papryką i marynowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z imbirem, cayenne, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodać piersi z kurczaka i włączyć do Płaszcz z marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 4 godzin.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać piersi z kurczaka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty i prawie biały przez cały, o 7 protokół z boku.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodać cebulę i paprykę na patelni i gotować przez 3 protokół, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki z dna patelni. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, przykryć i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Powrót kurczaka na patelnię, nestling go do cebuli i papryki. Przykryć i gotować przez 5 minut dłużej. Odkryć i dodać miód. Gotować na dużym ogniu, mieszając i obracając piersi kurczaka, aż miód karmelizuje, 1 do 2 minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.