Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 26g białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka pieczarek, Sherry do gotowania, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
W płytkim naczyniu lub misce wymieszać mąkę, sól, pieprz i oregano. Kawałki kurczaka zalać mieszanką mąki.
Na dużej patelni, roztopić masło w oleju na średnim ogniu.
Na patelni umieścić kurczaka i lekko brązowy. Obrócić kawałki kurczaka i dodać grzyby.
Wlać wino i sherry. Przykryć patelnię; dusić kurczaka 10 minut, obracając raz, aż nie będzie już różowy i soki uruchomić jasne.