Kurczak Mandarynkowy Stir-Fry
Smażony kurczak mandarynkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,75 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 17g tłuszczu i w sumie 537 kalorii. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, kasztany wodne, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Kurczak Mandarynkowy Stir-Fry, Łatwe smażenie kurczaka z warzywami i mandarynkami, oraz Stir-Fry Z Wołowiny Mandarynkowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz 4 łyżki sosu sojowego, soli i koperku.
Dodaj kurczaka. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 20 minut.
W międzyczasie odcedź pomarańcze, rezerwując syrop; odłóż pomarańcze na bok. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą, pozostały sos sojowy i zarezerwowany syrop na gładką masę; odstawić.
Na dużej patelni lub woku smaż kurczaka w 2 łyżkach oleju przez 6-7 minut lub do momentu, gdy soki będą klarowne.
Usuń łyżką cedzakową. Smażyć kasztany wodne i seler na pozostałym oleju przez 2-3 minuty lub do lekkiego zrumienienia.
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj kurczaka;podgrzej. Delikatnie wymieszaj pomarańcze.