Kurczak Koreański
Przepis Koreański kurczak jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 405 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nasiona sezamu, sos sojowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane Koreańskie grillowane krótkie żeberka w / Sweet Peach Relish + Spicy Korean Slaw, Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, oraz Kurczak Koreański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża usuń całe mięso z kurczaka z kości.
Pokroić w 1/8 cala grubości, 2 cale plastry kwadratowe. Włożyć kurczaka do średniej miski i dodać sos sojowy.
W żelaznej patelni ogrzać nasiona sezamu, aż zaczną puchnąć i pop.
Umieść nasiona na dnie drewnianej miski wraz z solą. Korzystając z tyłu dużej łyżki, zmiażdż nasiona tak drobno, jak to możliwe.
Dodaj pieprz, cebula, czosnek, olej, cukier i glutaminian sodu.
Wymieszać razem. Wymieszać kurczaka i sos sojowy do tej mieszanki i odstawić na 30 minut.
Włożyć mieszaninę kurczaka do wcześniej używanej patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki (jeśli stanie się zbyt suchy w czasie gotowania, dodać trochę wody).