Kurczak Kijów
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych i pierwotnych, kurczak po kijowsku może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,3 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup mleko, połówki piersi z kurczaka, przyprawioną mieszankę do panierowania kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz przygotować już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Hamburguesan Estilo Kijów (meksykański hamburger po Kijowie), Kurczak po Kijowie i Kurczak po Kijowie.
Instrukcje
Połączyć masło, cebulę, pietruszkę, czosnek w proszku, estragon i pieprz. Uformuj mieszaninę w sześć cienkich pasków o długości około 2 cali; umieścić na woskowanym papierze. Zamrażaj do twardości, około 30 minut. Spłaszcz każdą pierś z kurczaka na grubość 1/4 cala.
Połóż jeden pasek masła na środku każdej piersi kurczaka. Złóż długie boki na maśle; złóż końce do góry i zabezpiecz wykałaczką. W misce ubij jajko i mleko; umieść mieszankę do posypywania w innej misce. Zanurz kurczaka, a następnie obtocz w mieszance panierki.
Umieść kurczaka łączeniem do dołu w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy, a soki będą klarowne.
Umieść kurczaka w natłuszczonym szklanym talerzu do ciasta. Mikrofale na maksymalnej mocy przez 2-1/2 minuty. Obróć talerz; wstawić do mikrofalówki na 1-2 minuty lub do momentu, aż soki będą klarowne.