Kurczak i Shiitake Marsala
Kurczak i Shiitake Marsalan to bezglutenowe i pierwotne napój. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pieprz, masło, wino marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala Pot Pie, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię. Gotować 5 do 6 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Usuń kurczaka i kapiele z patelni; odstawić i ogrzać.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu; płaszcz z natryskiem do gotowania.
Dodać grzyby. Pieczarki posmarować sprayem do gotowania; gotować 2 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać wino i 3 łyżki cebuli. Gotować 30 sekund na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień; dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodaj kurczaka i kapiele do patelni, delikatnie mieszając.
Umieść kurczaka na półmisku. Łyżka sosu grzybowego nad kurczakiem; posypać pozostałą cebulą.