Kurczak i fasola Burrito Verde
Kurczak i fasola Burrito Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 379 kalorii, 22g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz salsę tomatillo, pieprz, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tortillan omlet Burrito z kurczakiem i salsą Verde, Miska burrito z kurczakiem i czarną fasolą, oraz Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na średniej patelni.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać czosnek i kminek i gotować przez 30 sekund więcej.
Dodać fasolę, bulion i 1/2 łyżeczki soli i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Przenieść mieszaninę fasoli do małej miski robota kuchennego i procesu, aż będzie gładka.
Włożyć sałatę, kolendrę, pozostałe 2 łyżeczki oleju, sok z limonki, szczyptę soli i kilka zwojów pieprzu do średniej miski i wrzucić do herbu.
Owiń tortille papierowym ręcznikiem i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund.
Aby zbudować burrito, rozłóż 1/3 szklanki puree z fasoli w środku ciepłej tortilli.
Posypać około 2 łyżeczki jalapeno. Top z 1/2 szklanki rozdrobnionego kurczaka, następnie 1/2 szklanki mieszanki sałaty i 2 plastry awokado. Zawiń w burrito. Powtórz z pozostałymi tortillami.
Podawać z salsą i jogurtem.
Doskonałe źródło: błonnika, niacyny, białka, tiaminy, witaminy A, witaminy C, witaminy K
Dobre źródło: kwas foliowy, żelazo, magnez, fosfor, potas, ryboflawina, selen, witamina B6, cynk