Kurczak generała Tsao II
Kurczak generała Tsao II może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 25g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka udek z kurczaka, zielona cebula, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Kurczak generała Tsao II, Kurczak generała Tsao II, oraz Tsao Mi Fun (Tajwański Smażony Makaron Ryżowy).
Instrukcje
Rozgrzać 4 szklanki oleju roślinnego w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Ubić jajko w misce do miksowania.
Dodać kostki kurczaka; posypać solą, 1 łyżeczką cukru i białym pieprzem; dobrze wymieszać.
Wymieszać w 1 szklance skrobi kukurydzianej trochę na raz, aż kostki kurczaka są dobrze pokryte.
Partiami ostrożnie wrzuć kostki kurczaka do gorącego oleju, jeden po drugim, gotując, aż zmienią się na złoty kolor i zaczną unosić się, około 3 minut.
Wyjąć kurczaka i pozostawić do ostygnięcia podczas smażenia następnej partii. Gdy cały kurczak zostanie usmażony, odśwież kurczaka, zaczynając od partii, która została ugotowana jako pierwsza. Gotować, aż kurczak zamienia głęboki złoty kolor, o 2 protokół więcej.
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w woku lub dużej patelni na dużym ogniu. Wymieszać w zielonej cebuli, czosnek, całe chiles, i skórki pomarańczowej. Gotować i mieszać minutę lub dwie, aż czosnek zmieni się złoty i chiles rozjaśnić.
Dodaj 1/2 szklanki cukru, imbir, rosół z kurczaka, ocet, sos sojowy, olej sezamowy i olej z orzeszków ziemnych; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Rozpuścić 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w wodzie i wymieszać z wrzącym sosem. Powrót do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje i nie jest już mętny od skrobi kukurydzianej, o 1 minutę. Kurczaka wymieszać z wrzącym sosem. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez kilka minut, aż kurczak wchłonie część sosu.