Kurczak Dijon duszony w pieczarkach
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Dijon duszonego w grzybach. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 232 kalorie, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Przepis ten zachwycił 209 osób. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, pieczony czosnek przyprawiony rosół z kurczaka, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Kurczak Dijon duszony w pieczarkach, Kurczak Veronique W / Dijon i pieczarki, oraz Kremowy Kurczak z pieczarkami.
Instrukcje
Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala. Na płytkiej patelni wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu. Obie strony kurczaka posmarować mieszanką mąki. Gotować kurczaka w gorącym oleju 6 do 8 minut, obracając raz, aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Usuń kurczaka do serwowania talerza; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Bulion wymieszać na patelni.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z grzybami i musztardą. Gotować od 2 do 3 minut, często mieszając, aż lekko zgęstnieje. Łyżka sosu nad kurczakiem.