Kurczak Cytrynowy Polewany Miodem
Kurczak cytrynowy z miodem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 92g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1228 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 4,35 zł za porcję. Mieszanka pieprzu, pieczenie kurczaków, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Sezamowy Szkliwiony Miodowo-Cytrynowy, Pieczony kurczak z miodem i cytryną, oraz Pieczony kurczak z miodem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdego kurczaka w wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj 1 1/4 szklanki soku z cytryny do każdego. Uszczelnij torby; zamień kurczaki w płaszcz. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin i do 1 dnia, obracając torby od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Odcedzić kurczaki; osuszyć.
Kury umieścić obok siebie, od strony piersi w dół, na stojakach w dużej patelni do pieczenia. Pieczeń 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°. Piec 45 minut.
Przekręć kurze piersi do góry.
Posmaruj wszystko miodem. Kontynuuj pieczenie, aż do ugotowania i głębokiego brązu, fastrygowanie z dowolnymi sokami na patelni i szczotkowanie miodem od czasu do czasu, o 55 minut dłużej.
Przenieść kurczaki na talerz. Namiot luźno z folią, aby utrzymać ciepło i odstawić 15 minut.
W międzyczasie wlać soki z patelni do małego rondla. Łyżka tłuszczu. Soki z patelni. Doprawić solą i pieprzem.
Kurczaki podawać z sokami z patelni.