Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 26g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, masło, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Rosół Cytrynowy, Cytrynowy Kurczak Piccata, oraz Kurczak Cytrynowy & Orzo.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Piersi z kurczaka posolić, następnie delikatnie wcisnąć do mąki, aby pokryć; wytrząsnąć nadmiar mąki. Ułóż kurczaka na patelni. Gotować, aż złoty kolor, 7 do 10 minut z każdej strony.
Dodaj białe wino i sok z cytryny. Kontynuuj gotowanie, aż piersi kurczaka nie będą już różowe w środku, a płyn do gotowania zmniejszy się o połowę, 5 do 7 minut więcej.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj masło z sosem, aż się stopi.
Polać piersi kurczaka sosem, udekorować kaparami i cytryną.