Kurczak Curry-Kokosowy Rendang
Curry-kokosowy kurczak Rendang może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 41g białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.73 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, szalotki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzony rozdrobniony kokosowy można śledzić to danie główne z Czekoladowe chrupiące smakołyki ryżowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Curry-Kokosowy Rendang, Indonezyjska Wołowina Rendang (Rendang Sapi), oraz Kurczak kokosowy Curry dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć curry, pieprz, trawa cytrynowa, sok z limonki i 2 łyżki oleju. Doprawić solą.
Dodać kurczaka, włączyć do herbu i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
W maszynce, puree szalotki, cebula, czosnek, imbir, orzechy i chiles.
W głębokiej patelni, podgrzać Pozostałe 1/3 szklanki oleju. Smażyć pastę chile na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kurczaka z marynatą i gotować na umiarkowanym ogniu, aż kurczak jest rumiane i prawie gotowane przez, o 20 protokół.
Dodać mleko kokosowe, cukier i tosty kokosowe i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż kurczak będzie miękki i sos jest bardzo gęsty, o 25 protokół. Łyżka jak najwięcej oleju, jak to możliwe i wyrzucić trawę cytrynową. Doprawić solą i podawać.