Kurczak Cacciatore

Kurczak Cacciatore
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Chicken Cacciatore. Ten przepis serwuje 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 266 kalorii, 16 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Za 1,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga czerwonego wina, grzybów, czosnku i cebuli. Ten przepis wypróbowało i polubiło 14 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore i Kurczak Cacciatore.

Instrukcje

1
Umieść boczek na dużej, głębokiej patelni. Smażyć na średnim ogniu, aż będzie równomiernie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Smaż kurczaka na tłuszczu z bekonu, dopraw solą i pieprzem, aż się zrumieni. Wyrzuć bekon i odłóż kurczaka na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
3
Na patelnię dodaj masło i rozpuść; podsmaż cebulę, czosnek i grzyby, aż cebula będzie przezroczysta. Wymieszaj 1 szklankę wina, brązowy cukier i ocet. Gotuj, mieszając, aż będzie gorący i musujący; dodać kurczaka i marchewkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zmniejsz ogień do średniego i gotuj 30 minut, aż kurczak będzie dobrze ugotowany, a marchewka będzie delikatna i chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
5
Wymieszaj 1 łyżkę wina i skrobię kukurydzianą. Wlać do kurczaka i dobrze wymieszać, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania z Cacciatore. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn