Kurczak Biryani

Kurczak Biryani
Przepis Chicken Biryani może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, masło, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z kminkiem, ziele angielskie, szafran, i kardamon; gotować 15 sekund. Wymieszać z pomidorem, rodzynkami i serrano; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
KardamonKardamon
RodzynkiRodzynki
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PomidorPomidor
KminekKminek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kurczaka; gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodać sok i sól; gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
SólSól
5
Dodać ryż; gotować 1 1/2 minuty, często mieszając. Wymieszać w 2 szklankach wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
6
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
7
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn