Kurczak Amandyna
Chicken Amandine to danie główne bez nabiału . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 444 kalorie , 37 g białka i 23 g tłuszczu . Za 1,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Mieszanka migdałów, wody, połówek piersi kurczaka i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak Amandine , Pieczony Kurczak Amandyna i Kurczak Dziki Ryż Amandyna .
Instrukcje
W robocie kuchennym przykryj i zmiel migdały, aż zostaną drobno posiekane.
Umieścić w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, sól i pieprz. W trzeciej misce ubij jajka z wodą.
Obtocz kurczaka w bułce tartej, następnie zanurz w mieszance jajecznej i obtocz w migdałach.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do momentu, aż sok zacznie płynąć klarownie.