Kulki Z Masłem Orzechowym
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni kulki z masłem orzechowym mogą być wyjątkowe bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 16G tłuszczu i w sumie 406 kalorii. Ten przepis serwuje 42 i kosztuje 36 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, masła, polewy czekoladowej i zadaszonej deski. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Kokosowe Kulki owsiane z masłem orzechowym (inaczej kulki śnieżne), Kokosowe Kulki owsiane z masłem orzechowym (inaczej kulki śnieżne), oraz Kokosowe Kulki owsiane z masłem orzechowym (inaczej kulki śnieżne) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posyp 9-calową patelnię w kształcie serca skrobią kukurydzianą i odstaw na bok. W misce połącz cukier, wodę i barwnik spożywczy; mieszaj rękami do uzyskania konsystencji mokrego piasku (patrz zdjęcie 1). Mocno zapakuj do przygotowanej patelni (patrz zdjęcie 2).
Wygładź górną powierzchnię i natychmiast odwróć na niesmarowaną, wytrzymałą blachę do pieczenia. Dotknij górnej części patelni, aby poluzować; usuń patelnię (patrz zdjęcie
i pozostaw do wyschnięcia na 4 godziny.
Gdy mieszanina wyschnie, ostrożnie odwróć serce. Za pomocą łyżki delikatnie zgarnij miękki cukier, pozostawiając 1/2 cala.- gruba skorupa (patrz zdjęcie 4). Gładka krawędź wewnętrzna opuszkami palców. Suszyć naczynie na cukierki w temperaturze pokojowej przez 24 godziny lub w piekarniku 200° przez 20 minut. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia.
Przenieś do 12-calowego. półmisek do serwowania lub zadaszona deska. W razie potrzeby umieść srebrną wstążkę na pokładzie wokół naczynia (patrz zdjęcie po lewej stronie). Napełnij naczynie kulkami masła orzechowego (przepis poniżej) w kubkach foliowych, jeśli chcesz.
W misce posmaruj masło i masło orzechowe. Stopniowo dodawaj cukier; dobrze wymieszaj. Uformuj równe łyżki stołowe w kulki; odłóż na bok. W rondlu na małym ogniu rozpuść powłokę cukierków. Zanurz kulki masła orzechowego w czekoladzie; umieść na woskowanym papierze do stwardnienia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kulki z masłem orzechowym w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.