Kubki truskawkowe z pomarańczowym Mascarpone bitą śmietaną
Truskawkowe kubki wonton z pomarańczowym Mascarpone bitą śmietaną wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 30 centów za porcję. 44 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, ser mascarpone, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Mus czekoladowy Espresso z pomarańczową mascarpone bitą śmietaną, Gruszki z granatu z pomarańczowo-imbirową bitą śmietaną Mascarpone, oraz Karmelowe szarlotki z cynamonowym Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do wontonów: w dużej misce połączyć truskawki, sok pomarańczowy i cukier puder. Truskawki pozostawić do maceracji przez 20 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 24-liniową puszkę mini muffin sprayem do gotowania. Aby utworzyć kubki wonton, zrób mały fałd na środku każdego wontonu i wciśnij go do kubka muffin, pozostawiając pusty kubek między każdym wontonem.
Piec filiżanki, aż krawędzie są złote, 5 do 6 protokół. Schłodzić filiżanki, podczas gdy robisz bitą śmietanę.
W przypadku bitej śmietany: w misce za pomocą miksera elektrycznego połącz ciężką śmietanę, mascarpone, cukier, waniliową i skórkę pomarańczową. Ubij, aż krem będzie miał miękkie szczyty, około 2 minut.
Odcedzić jagody, rezerwując płyn maceracyjny.
Umieść kilka plastrów jagód na dnie każdej filiżanki. Napełnij filiżankę łyżką bitej śmietany i dopełnij dodatkowymi plasterkami truskawek.
Skropić reserved soki jagodowe i podawać.