Krótka Kolacja Żeberkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj krótkiej kolacji z żeberkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.1 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1470 kalorii, 53g białka, oraz 121 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać wołowinę krótkie żeberka, rzepa, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łatwa Powolna Kolacja Wołowa Z Krótkim Żebrem, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz All-in-One Chicken Supper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew, ziemniaki, cebulę i rzep obrać i pokroić w około 1/2 cala kostkę.
Żeberka opłukać, osuszyć i ułożyć w jednej warstwie w 12-na 14-calowej zapiekance (około 5 qt.) co najmniej 2 cale głębokości. Rozłóż warzywa równomiernie wokół, ale nie nad mięsem.
Wlać bulion i 1 1/4 szklanki wody do zapiekanki.
Wierzchy żeber posmarować 6 łyżkami chrzanu.
Zapiekankę szczelnie przykryć folią, w razie potrzeby zacierając, aby folia nie dotykała żeber.
Piec w piekarniku 375, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, około 3 godzin.
Tymczasem zerwać liście z rukwi i drobno posiekać łodygi. Przykryć każdy osobno i schłodzić.
Odkryć zapiekankę i piec aż żeberka brązowy, o 10 protokół. Za pomocą łyżki z rowkiem przenieś żebra na duży talerz i utrzymaj ciepło.
Wymieszać posiekane łodygi rukoli z warzywami i powrócić do piekarnika, aż rukola lekko zwiędnie, około 5 minut, mieszając raz lub dwa razy. Łyżką szczelinową przekładamy warzywa na talerz. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni, a następnie wlać soki do miski.
Dekoruj talerz liśćmi rukoli.
Mięso i warzywa podajemy z sokami z patelni, chrzanem i solą do smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.