Kruchy Chleb Z Gałką Muszkatołową
Bułka z gałką muszkatołową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka żółtka jaja, masło, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 14%. Podobne przepisy to Gałka Muszkatołowa Meltaways, Sernik Z Gałką Muszkatołową, oraz Gałka Muszkatołowa Dzienniki.
Instrukcje
Masło 8-calowy okrągły metalowy placek lub patelnia.
W średniej misce wymieszać mąkę i 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej. Palcami wcierać masło całkowicie, aż mieszanina będzie teksturą piasku. Za pomocą widelca wymieszać 5 łyżek cukru. Wymieszać z żółtkiem. Naciśnij mieszaninę razem, aby wytworzyć suche, kruche ciasto i połóż je na powierzchni roboczej. Zagnieść ciasto około dwanaście razy, aż po prostu trzyma się razem.
Ciasto w równomiernej warstwie wcisnąć do przygotowanej patelni. Małym, ostrym nożem zaznacz osiem klinów w połowie ciasta. Widelcem nakłuj ciasto co około 1/2 cala. W małej misce, połączyć pozostałe 1 łyżka cukru i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i posypać ciasto.
Piec kruche w środku piekarnika, aż złoty, 50 do 55 protokół.
Niech kruche ostygnie lekko w patelni ustawionej na stojaku, a następnie pokroić w kliny.
Ostudzić całkowicie na patelni.