Krojone Ziemniaki Z Boczkiem I Pietruszką
Jeśli masz około 1 godziny i 15 minut do spędzenia w kuchni, pokrojone ziemniaki z boczkiem i pietruszką mogą być super bezglutenowym i bezmlecznym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 9 osobom. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 385 kalorii, 11 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga octu jabłkowego, bekonu, bulionu wołowego i grubej soli. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 52%. Ten wynik jest dobry. Chrupiące ziemniaki z boczkiem, czosnkiem i pietruszką, Pieczone ziemniaki z boczkiem, serem i pietruszką oraz Chrupiące ziemniaki z boczkiem, czosnkiem i pietruszką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby przykryła je na kilka cali. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie po nakłuciu nożem. Nie rozgotowuj.
Odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski.
Podczas gdy ziemniaki się gotują, połącz ocet, cukier i pozostałą sól w małym rondlu i postaw na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Skropić ziemniaki i delikatnie wymieszać, żeby je pokryć.
Podsmaż boczek na dużej patelni umieszczonej na średnim ogniu, często mieszając, aż będzie rumiany i chrupiący.
Wyjmij łyżką cedzakową; odsączyć na ręcznikach papierowych.
Odcedź nadmiar tłuszczu z patelni, pozostawiając na niej cienką warstwę tłuszczu z bekonu.
Podsmaż cebulę na patelni z zarezerwowanym tłuszczem z bekonu, aż będzie przezroczysta, ale nie rumiana.
Wlać bulion wołowy i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż zmniejszy się o połowę; około 20 minut.
Ziemniaki zalewamy bulionem, posypujemy boczkiem i posiekaną natką pietruszki. Delikatnie zamieszaj i od razu podawaj.