Krewetki Tamaryndowca Z Chińskim Selerem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać tamaryndowca krewetki z chińskiego selera spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 143g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 948 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $15.49 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jeśli masz olej canolan, seler, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, Chińska zupa z brokułów i tamaryndowca, oraz Kremowa Zupa Z Selera Chińskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki: 1-1 1/2 funta krewetki1 duży pęczek chińskiego selera posiekanego z usuniętymi drzewnymi łodygami6 ząbków czosnku, mielony1 duża szalotka, posiekana1 łyżka oleju rzepakowego1/3 szklanki + 1 łyżka płynu z tamaryndowca * 2 łyżki sosu rybnego2 łyżka Sriracha1 1/2 łyżki cukru
Składniki sosu ubić w małej misce.
Dodaj szalotki i czosnek, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać Chiński seler i mieszać smażyć, aż lekko zwiędnie i ugotowane.
Dodaj krewetki i stir fry 1 minute.
Dodaj sos. Mieszać smażyć, aż krewetki jest w pełni gotowane.
Podawać na gorącym ryżu.* Moczyć około 2x2 cala kwadratu suszonego miąższu tamaryndowca w 1 szklance gorącej wody. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, wyciśnij tamaryndowiec nad kubkiem i wyrzuć. Odcedzić pozostałą ciecz do filiżanki i wyrzucić pozostawione nasiona i miąższ behind.My myśli: Chiński seler jest czymś w rodzaju wzmocnionej wersji" zwykłego " selera. Smakuje jak seler tylko bardziej. Łodygi są puste w przeciwieństwie do selera, do którego najczęściej jesteś przyzwyczajony i mogą być drzewiaste. Sztuką jest skupienie się na liściach i łodygach bezpośrednio połączonych, jest to najbardziej delikatna i aromatyczna część rośliny. W tym naczyniu, seler-riffic smak kontrastuje ze słodko-kwaśny smak sosu tamaryndowca i słodkie krewetki, aby danie, które smakuje złożone, ale pocieszające w tym samym czasie.
Dodatkowy bonus? Całe danie zajmuje mniej niż 15 minut.